Jazz at the Peacock
zondag 17 maart 2024 14.30 uur De Pauw Warnsveld
Red Beans Ragtime band

PURE TRADITIONELE NEW ORLEANS MET DE RED BEANS RAGTIME BAND (D) Met het geweldige optreden van de New Orleans Jazzband of Cologne vorig seizoen nog vers in het geheugen, kunnen de bezoekers van Jazz at The Peacock in De Pauw Warnsveld zich op zondagmiddag 17 maart opnieuw opmaken voor een concert van een Duitse topband uit Keulen:

Details
zondag 21 april 2024 14.30 uur De Pauw Warnsveld
BluesShack

Een optreden van deze 6-koppige - in 2018 in Utrecht opgerichte - traditionele bluesband brengt je terug in de sfeer van jazz- en bluescafé’s van de jaren ’50. Laat je betoveren door de zwoele, jazzy sound van leadzangeres (en onbetwiste troef van de band) Loes Jongerling en het sfeervolle optreden van de band.

zondag 26 mei 2024 14.30 uur De Pauw Warnsveld
Oriental Jazzband

Naar eigen zeggen een “vintage” band, maar dat slaat alleen op hun stijl; zelf zijn ze “jong en dynamisch”. In de loop der jaren ontwikkelden ze - beïnvloed door gospel, country en rhythm & blues - hun eigen “New Orleans met Special Twist”. De Lindy Hoppers van Swing City Breda sluiten naadloos aan op deze formule.

zondag 16 juni 2024 14.30 uur De Pauw Warnsveld
Eeco Rijken Rapp Trio Boogielicious

Boogie woogie-pianist (en zanger) Eeco Rijken Rapp kan zonder twijfel bij de bekende grote twee, Jaap Dekker en Rob Hoeke, gevoegd worden. Hij wordt begeleid door twee Duitse toppers: bluesharp-fenomeen Martin Fetzer en David Herzel (slagwerk). Dit wordt een boogie-swing-blues-show van hoog niveau!

zondag 21 juli 2024 14.30 uur De Pauw Warnsveld
Nodox

Muziek voor een lazy Sunday afternoon met deze in Jazz & So-kringen bekende (zeg maar geliefde) 5-koppige band van good old Bert Nijman. Blues, rock’n roll, folk, country, en … een vleugje jazz. Allemaal uit de 60’s en 70’s, vol zoete herinneringen en volop gelegenheid biedend om lekker mee te neuriën of mee te zingen.

zondag 18 augustus 2024 14.30 uur De Pauw Warnsveld
Jazztafette

Een nieuw fenomeen bij Jazz at The Peacock: 3 duo’s, die elk 40 minuten het podium bemannen om je het beste van hun repertoire te laten horen. In deze eerste versie: Slow Train (blues, ballads, beats), Cleanhead & Barefoot (blues, cajun, texmex) en The Mule Stompers (country, swing, jazz).

zondag 15 september 2024 14.30 uur De Pauw Warnsveld
The Storyville Jassband

Vanaf 1959 actief op de jazzpodia in binnen- en buitenland. Traditionele N.O. met een Europees sausje. De nieuwe bandleider Michel Muller, heeft de boel flink opgeschud. Fijne, losse presentatie, aandacht voor het show-element, meer uitstapjes naar andere oude bluesgiganten. Kortom: The Storyville is helemaal back in town!

zondag 20 oktober 2024 14.30 uur De Pauw Warnsveld
Bandeville

Deze 6-koppige Amsterdamse band brengt - naast de muziek van Willy Deville himself - nummers van John Hyat, Ry Cooder en oude bluesgiganten. Geweldige Americana, waarin blues, country en een vleugje rock harmonieus samenkomen. Boeiend repertoire, van romantisch melodisch tot swingend Zuid Amerikaans.

zondag 17 november 2024 14.30 uur De Pauw Warnsveld
Old Iezer Jazzband + Special guests

Eigen spelplezier en kijk-en luisterplezier voor het publiek stonden bij de oprichting van de band (in 1981) voorop en met diezelfde intentie produceren ze nog steeds hun muziek: Dixieland, New Orleans en Engelse Revival in een frisse, originele eigen stijl; weinig gearrangeerd en veel ruimte voor vrije improvisatie.

zondag 15 december 2024 14.30 uur De Pauw Warnsveld
New Orleans Revival Stompers

Band met een ijzersterke bezetting. Laat vooral de pure, traditionele jazz uit de revivalperiode (’40, ’50, ’60) horen, met traditionals, hyms, spirituals, marches, blues en boogie-woogie uit het New Orleans van die jaren. Emotie, ritme en melodie staan in dit verrassend gevarieerde programma steeds voorop.

Jaarprogramma

Jazz at the Peacock draait op volle toeren!

We organiseren een concert op de 3e zondagmiddag van iedere maand en dat blijkt zonder meer een groot succes; alle 12 concerten redelijk tot zeer goed bezet! Het programma voor '24 is rond, de flyers voor dat seizoen vind je op je tafels tijdens een concert. Dit jaar is de toegangsprijs €12,50. 

De Peacock-concerten zijn het hele jaar door op de derde zondag van de maand in Café Restaurant de Pauw, Rijksstraatweg 11, Warnsveld van 14.30 - 17.00 uur, entree €,12,50

Aansluitend op alle concerten: 3 - gangen jazzmenu € 37,50 reserveren dringend aanbevolen! Reserveer hier

Café Restaurant de Pauw