Jaarprogramma

Jazz at the Peacock draait op volle toeren!

We organiseren een concert op de 3e zondagmiddag van iedere maand en dat blijkt zonder meer een groot succes; alle 12 concerten redelijk tot zeer goed bezet! Het programma voor '23 is rond, de flyers voor dat seizoen vind je op je tafels tijdens een concert. Dit jaar hebben we 3 TOP-concerten  met een hogere toegangsprijs van €12,50 

De Peacock-concerten zijn het hele jaar door op de derde zondag van de maand in Café Restaurant de Pauw, Rijksstraatweg 11, Warnsveld van 14.30 - 17.00 uur, entree €,10-

Aansluitend op alle concerten: 3 - gangen jazzmenu € 35,- reserveren dringend aanbevolen! Reserveer hier

Café Restaurant de Pauw

Jazz at the Peacock
zondag 15 oktober 2023 14.30 uur De Pauw Warnsveld
The Mule Stompers met special guest

Stompin’ Acoustic Swing Jazz van Nijmeegse bodem, die je terugbrengt naar de jaren ’30 en ’40 met pareltjes van de jazz, swing en country uit die tijd. De presentatie van dit vijftal is zo ontwapenend en aanstekelijk dat je monter en blijmoedig huiswaarts keert.

zondag 19 november 2023 14.30 uur De Pauw Warnsveld
Mardi Gras Jazzband

Hun laatste optreden bij ons dateert alweer van eind ’21; tijd voor een hernieuwde kennismaking. Pure New Orleans, adembenemend mooie solo’s, geweldige presentatie met bandleider Papa Paul Callebaut in de onbetwiste hoofdrol. Dit wordt een plezantemiddag. Zeker en vast!

zondag 17 december 2023 14.30 uur De Pauw Warnsveld
Four Stream New Orleans Jazz band

Twee keer eerder waren ze bij ons te gast en met groot succes. Hun muziek is veelal vrolijk en energiek, maar ook ontroerende, gedragen nummers beheersen ze tot in perfectie. Op hun allerbest bij het vertolken van gospels en spirituals. Helemaal passend in de Kersttijd!

zondag 21 januari 2024 14.30 uur De Pauw Warnsveld
Farmhouse Jazz & Bluesband

Oude Stijl jazz met een eigen, moderne sound. Belangrijke inspiratie hiervoor komt van de Chris Barber Band, inclusief de bluesrock, inclusief de meeslepende blues en skiffle. De basis voor deze sound ligt in de ritmesectie met good old Cees Heegstra op drums, Carla Tavenier-Kok op contrabas en Gerard Tavenier op gitaar en banjo. Een dynamisch, stuwend trio dat evengoed fluisterzacht een gevoelige ballad begeleidt. In de R & B nummers komt daar dan de bluesgitaar van saxofonist/gitarist Michiel Pos bij – rauw, vurig, meeslepend.

zondag 18 februari 2024 14.30 uur De Pauw Warnsveld
Marcia Bamberg Swing Quartet

Vier gepassioneerde muzikanten met een liefde voor Gipsy jazz! Onder begeleiding van John Ligthart en Ronald Weel op gitaar en Daniël Gueli op contrabas zingt Marcia Bamberg met veel passie de meest prachtige Franse en Engelse Gipsy jazz liedjes. Met haar kwartet heeft Marcia de zang teruggebracht in de nummers om Gipsy jazz muziek toegankelijker te maken voor een groter en misschien 'nieuw' publiek, dat meer gecharmeerd is van muziek met zang en op deze manier deze prachtige traditionele muziekstijl kan leren kennen en waarderen. 

zondag 17 maart 2024 14.30 uur De Pauw Warnsveld
Red Beans Ragtime band

Je zou bijna denken dat je op een rivierboot op de Mississippi in het zuiden van de Verenigde Staten drijft als deze jazzmuzikanten hun instrumenten oppakken. Geen wonder, want hier speelt niemand anders dan "Germany's Oldest True New Orleans Style Jazz Band"

zondag 21 april 2024 14.30 uur De Pauw Warnsveld
BluesShack

Een BluesShack-optreden brengt je meteen terug naar de oude blues- en jazzclubs van de jaren dertig en veertig. Laat je betoveren door de jazzy soul-sound van leadzanger Loes Jongerling in nummers als ‘Stormy Monday’ en ‘The Sky Is Crying’.

zondag 26 mei 2024 14.30 uur De Pauw Warnsveld
Oriental Jazzband

Oriental Jazzband. Een vintage jazzband die de swingende muziek uit New Orleans speelt met een persoonlijke en unieke twist. Beïnvloed door een breed scala aan stijlen, variërend van gospel en country tot Rhythm & Blues, heeft deze groep muzikanten zich ontwikkeld tot een stuiterend collectief waar je zin in hebt.

zondag 16 juni 2024 14.30 uur De Pauw Warnsveld
Eeco Rijken Rapp Trio Boogielicious

Eeco is autodidact en geniet internationale bekendheid in de Boogie en –Swingmuziek. Trio Boogielicious maakt muziek omschreven als energetisch, subtiel en vooral…. swingend!

zondag 21 juli 2024 14.30 uur De Pauw Warnsveld
Nodox

Nodox is oorspronkelijk samengesteld uit leden die allemaal wat hebben met twee andere bands: No-Time en de Maddoxs. (Vandaar de naam). Jos, Hans en Bert kennen elkaar al lange tijd via de wielerclub ETP. Na een aantal jaren van “we moeten eens samen wat gaan doen” is het er in 2013 van gekomen. Peter werd er bij gevraagd als bassist. We besloten akoestisch te gaan spelen. Gewoon thuis lekker samen muziek maken. Al gauw bleek het goed te klikken en besloten we af en toe op te gaan treden, zodat ook anderen een graantje van ons plezier kunnen meepikken. Sinds de zomer van 2020 is Victor de band komen versterken.We passen het best in een knusse setting, een kroeg of een kleine zaal. We hebben zelfs al een aantal huiskamerconcerten gegeven.Nodox speelt vooral covers uit de 60er en 70er jaren. Vooral iets minder jonge luisteraars zullen de meeste van onze nummers snel herkennen. 

zondag 18 augustus 2024 14.30 uur De Pauw Warnsveld
Jazztafette

Jazztafette, 3 jazzbands voor de prijs van één. 3 duo’s met hun eigen muziekstijl. Cleanhead & barefoot + Slow Train + The Mule Stompers.

zondag 15 september 2024 14.30 uur De Pauw Warnsveld
The Storyville Jassband

Vanaf het jaar 1959 is The Storyville Jassband uit Arnhem actief op jazzpodia in binnen en buitenland. Traditionele Jazz en New Orleans Revival overgoten met een Europees sausje. Zo zou je de speelstijl van The Storyville het beste kunnen omschrijven.

zondag 20 oktober 2024 14.30 uur De Pauw Warnsveld
Bandeville

Met "Bandeville" maakt het publiek een trip naar het hart van Amerika's meest populaire muziek. Songs voor een breed publiek! Muziek uit de schatkamer van Willy DeVille waarin blues, jazz, country en een vleug rock melodieus bij elkaar komen. Een repertoire van onder andere Willy DeVille, John Hiat, Ry Cooder en oude bluesgiganten, opnieuw gearrangeerd door Bandeville of eigen werk in de stijl van DeVille.  Muziek om naar te luisteren en weg te dromen maar ook om op te swingen.

zondag 17 november 2024 14.30 uur De Pauw Warnsveld
Old Iezer Jazzband

De geheel eigen en inmiddels zeer herkenbare stijl van de band is een mix van Dixieland, New Orleans en Engelse revival. Slechts kleine delen van het uitgebreide repertoire zijn gearrangeerd; de bandleden laten zich niet in gebaande improvisaties dwingen. De muziek is levendig en doorspekt met originele invallen. Een wisselwerking met het publiek is een van de pijlers waarop de band drijft, dus worden ook Sing Along-nummers niet geschuwd. De Old Iezer Jazzband is een graag geziene gast bij veel Nederlandse en Duitse jazzclubs. Ook in Warnsveld wacht de Old Iezer-mannen ongetwijfeld een warm welkom!

zondag 15 december 2024 14.30 uur De Pauw Warnsveld
New Orleans Revival Stompers

De New Orleans Revival Stompers is een New Orleans jazzband, opgericht in 1995, die de traditionele jazz uitdraagt uit de Revivalperiode van de jazzmuziek in New Orleans gedurende de jaren ’40, ’50 en ‘60.
Het repertoire bestaat uit een verzameling van traditionals, popsongs, hymns, spirituals, marches, blues, alsmede boogie-woogie en Carribische songs. Daarbij worden ritme en sfeer afgewisseld: van een wals tot swingende brassband muziek, van ingetogen hymns en spituals tot snelle boogie-woogie en van langzame ballads tot Zuid-Amerikaans ritme. Steeds staat de emotie, ritme en melodie in de muziek voorop, wat zo kenmerkend is voor de New Orleans jazz.