Festival 2023
Zondag 29 oktober - Jazz at the Pubs
We hebben er weer zin in, kom jij ook?

Jazzfestijn met maar liefst 21 bands in het historische centrum van Hanzestad Zutphen!

Op (koop)zondag 29 oktober is het weer zover: Het historische centrum van Hanzestad Zutphen staat voor het 7e jaar in het teken van de jazz. Vanaf 14.00 tot 20.30 u. kunnen liefhebbers van deze muziek hun hart ophalen. Op 18 binnenlocaties in het centrum treden 18 bands op, spelend in verschillend jazz- en jazzverwante stijlen. Om het geheel extra luister bij te zetten, trekken bovendien 3 streetparade-bands door het hart van de stad. De organiserende stichting Jazz & So-Zutphen is van huis uit een “jazzclub traditionele stijl”, ofwel gespecialiseerd in New Orleans jazz, maar heeft -om de toegankelijk voor een breder publiek te vergroten- steeds meer een podium geboden aan andere jazz- en jazzverwante stijlen zoals blues, boogie woogie, swing, gipsy jazz, jump & jive, folk en popjazz. En zo is in de loop de jaren heel bewust aangestuurd op een laagdrempelig “voor elk wat wils-festival”, waarbij sfeer en gezelligheid voorop staan, bezoekers van pub naar pub hoppen en aan de hand van een overzichtelijk programma-boekje hun eigen muzikale krenten uit de pap pikken. Vanaf de eerste (pilot)versie in 2015, een kroegentocht met 12 deelnemende horeca-gelegenheden, is het een gratis toegankelijk festival geweest. Dat betekent een grote afhankelijkheid van subsidieverstrekkers, sponsoren en van de deelnemende pubs, die voor hun deelname een bijdrage betalen. Ondanks de daarmee gepaard gaande jaarlijkse financiele puzzel, heeft Jazz & So het vaste voornemen die gratis toegankelijkheid tot in lengte van dagen in stand te houden. Wel wordt inmiddels –met succes- een beroep gedaan op het publiek om een vrijwillige bijdrage (Piek voor de Muziek) te leveren. Dat kan in de pubs door geld in de collectebus te droppen of d.m.v. het scannen van een QR-code bij de ingang van de pubs en in het programmaboekje. Dat boekje ligt vanaf half oktober bij de VVV-Zutphen op de Houtmarkt en bij de deelnemende horeca-gelegenheden. Bovendien kunnen bezoekers het op de dag zelf oppikken bij de infostand op de Houtmarkt. Natuurlijk hoopt de organisatie dat ook dit jaar de weergoden de jazz gunstig gezind zullen zijn. Eind oktober is nou niet bepaald de tijd waarop je op mooi weer rekent. Toch heeft het festival de voorgaande 6 keren nooit echt last gehad van slecht weer. Vorig jaar was het zelfs -voor eind oktober- een uitzonderlijk mooie dag met druk bezette terrassen! Het grote voordeel van een binnenfestival is en blijft dat het nooit afgelast hoeft te worden vanwege barre weersomstandigheden. Noteer daarom de datum maar vast in je agenda. In die 18 Zutphense pubs zal het op 29 oktober ongetwijfeld goed toeven zijn!

 

 

 

 

FEITEN EN CIJFERS

wat: Jazz at the Pubs

waar: Historisch Centrum

van Hanzestad Zutphen

wanneer: zondag 29 oktober

14.00 - 20.30 u.

organisatie: Jazz & So-Zutphen website: www.jazzandsozutphen.nl

entree: gratis

parkeren: gratis

(m.u.v. parkeerterrein AH)

ZUTPHEN & JAZZ
Liefde op het eerste gezicht
Programma
vrijdag 27 oktober 2023 14.30 uur Sensire - locatie de Lunette
FESTIVAL Jazz at Sensire

We beginnen op vrijdagmiddag 27 oktober met Jazz at Sensire met muziek voor mensen die niet (meer) in staat zijn naar het festival toe te komen: de bewoners van Sensire aan de Coehoornsingel en hun gasten, die we een gezellige jazzmiddag thuisbezorgen. Een jaarlijks terugkerend concert voor bewoners, familie, genodigden en verzorgers door de huisband van Jazz & So Zutphen: de Old Iezer Jazzband onder leiding van Nick Smit. Een programma met veel vrolijke muziek met een aantal Sing Along-nummers waarvan de teksten worden uitgedeeld, zodat uit volle borst kan worden meegezongen. En dansen kan natuurlijk ook!

zondag 29 oktober 2023 13.00 uur Binnenstad Zutphen
FESTIVAL Jazz at the Pubs

Er lopen dan ook twee streetparade-bands door het historische centrum. Daarnaast zijn er in 17 horecagelegenheden optredens van bands die - naast New Orleans jazz - vele andere jazzstijlen ten gehore brengen.

zondag 29 oktober 2023 14.00 uur Uffies Pub
Jansen & de Vries

Rootsmuziek  uit Memphis en Chicago van de jaren ‘40 en ‘50. Hip shaking music! Meneer Jansen (Amsterdam, NL) bluesharp, zang, verhalen.  Meneer de Vries (Essen, BE) elektrische & akoestische gitaar, zang. Een energieke en aanstekelijke performance met gebruik van vintage apparatuur. De sound klinkt compact, dynamisch, fris en spontaan.  

zondag 29 oktober 2023 15.00 uur Café de Korenbeurs
Cleanhead & Barefoot

Cleanhead & Barefoot brengen een aanstekelijke en  akoestische  mix van muziekstijlen uit Amerika.   Het repertoire varieert van Blues uit de ‘Windy City’ Chicago tot Cajun & TexMex van de zuidelijke staten Louisiana en Texas. Dit duo gaat tijdens hun muzikale reis bovendien regelmatig door tijdzones.  Hierbij bewerken de muzikanten blues-songs van Robert Johnson ( 30’er jaren ) , Zydeco-repertoire van Clifton Chenier en geven ze diverse zestiger jaren hits een Cajun-sfeer.

Word vrijwilliger

Vind jij het leuk om tijdens ons festival te helpen op organisatorisch vlak? Een band begeleiden, met de collectebus rondlopen voor "PIEK voor de muziek", foto's maken, infostand bemannen, enz....

Neem contact op met info@jazzandsozutphen.nl

Zutphen & Jazz
Liefde op het eerste gezicht
Onze sponsoren

Wij zijn een stichting zonder winstoogmerk en kunnen bestaan met de inzet van vrijwilligers en de financiele steun die wij ontvangen uit subsidies, sponsoring en giften. 
 

28, 29 en 30 oktober Jazz Festival 2022
Jazz Festival 2022

Terugblik

oktober 2019
Jazzfestival 2019
oktober 2018
Jazzfestival 2018
oktober 2017
Jazzfestival 2017
oktober 2016
Jazzfestival 2016
Op de hoogte blijven?

Meld je dan hier aan. Je bent dan (gratis) vriend van onze club en ontvangt (max. 6x per jaar) onze nieuwsbrief met daarin clubnieuws, nieuws over ons festival, onze houseband de Old lezer Jazzband en interessante concerten in de regio. Bovendien krijg je uitnodigingen voor onze maandelijkse concerten in de serie Jazz at The Peacock.

Ontvang clubnieuws, nieuws over ons festival, onze houseband de Old lezer Jazzband en interessante concerten in de regio