BluesShack

Een optreden van deze 6-koppige - in 2018 in Utrecht opgerichte - traditionele bluesband brengt je terug in de sfeer van jazz- en bluescafé’s van de jaren ’50. Laat je betoveren door de zwoele, jazzy sound van leadzangeres (en onbetwiste troef van de band) Loes Jongerling en het sfeervolle optreden van de band.

 

Blues Shack: authentieke, spontane blues bij Jazz at the Peacock 

Op zondag 21 april een 6-koppige traditionele bluesband bij de Pauw in Warnsveld. Een Blues Shack-optreden brengt je regelrecht terug naar de oude Blues- en Jazzclubs van de jaren ‘50 met muziek van onder meer Etta James, Willy Dicon, Nina Simone en T-one Waker. Laat je betoveren door de jazzy sound van leadzangeres Loes Jongerling met haar krachtige en zwoele stemtimbre, dat je doet denken aan de soul- en bluesdiva’s van weleer en geniet van het smaakvolle spel van de band (bluesharp, piano/hammond, gitaar, bas en drums). De uit Utrecht stammende Blues Shack is een band, waarvan je kunt zeggen dat deze organisch is ontstaan. Een buurtkroegje met een podium nabij het centrum van Utrecht, waar diverse muzikanten muziek maakten, wat in 2018 uiteindelijk leidde tot het ontstaan van de band. Sindsdien heeft deze ontmoeting van de bandleden geleid tot veel optredens, deelname aan bluesfestivals, tot het opnemen van inmiddels 3 mooie albums met blues, soul en gospels.  Oprichters Ies Wiechers en Simon Bullock zijn vastbesloten om de muziek spontaan en authentiek te houden. De band repeteert nooit van te voren. Alle bandleden brengen een ander soort stijl en energie naar het podium en dat, tezamen met de zang van leadzangeres Loes Jongerling, staat garant voor een dynamische en hartverwarmende middag bij De Pauw! 

Bezetting: Loes Jongerling: zang, Ies Wiechers: gitaar, Simon Bullock: bluesharp, Marcel Poeze: drums, Christian Johansson: toetsen en Mich Buschman: bas. 

zondag 21 april 14.30-17.00 u. De Pauw Rijksstraatweg 11 Warnsveld Entree € 12,50 (kaartverkoop vanaf 13.30 u. aan de zaal)